↓Her kan du laste opp bildene dine i et album du merker med navnet ditt↓

Nye bilder

Månedens foto

Til minne om månedens-foto i morgen. Temaet er fritt.

Drøskveld 12.03

Vil minne om drøskvelden tirsdag 12.03.
Temaet er fotokonkuransen fra NSFF.

Årsmøte

Vil minne alle medlemmene i Odda fotoklubb om at det i morgen er tid for årsmøte.

Møte i fotoklubben 14.02

Gårsdagens møte i fotoklubben var av den kalde typen. Dette siden temaet var nattfoto, Og at det var ett tosifret antall kuldegrader ute.
De som var med fikk en liten innføring i hvordan ta nattfoto, samt tips som kan være greie å kunne når man skal ta bilder når det er mørkt og kameraet ikke kan autofokusere.

Møte i fotoklubben

Vil bare minne om tirsdagens møte i fotoklubben. Da er det månedens foto. Temaet er : Vinter. Se kalenderen for flere detaljer.

Møte i fotoklubben 29.01

Vil minne folk om møtet i fotklubben på tirsdag. Da blir ett av temaene innlevering av bilder til NSFF sin årbok.

Endring i programmet (29.01)

Det er gjort endringer i programmet.

Møtet i fotoklubben 22.01

På møtet i fotoklubben på tirsdag så var klubben så heldig å få besøk av Brita Jordal fra NVIM. Foredraget handlet om Olav Holm og viste mange av bildene etter han. Etterpå var det et møte for medlemmene der innlevering til NSFF sin årbok ble diskutert.

Nordic Light 2013

Nordic Light

Årets Nordic Light-fotofestival har start-dato på tysdagen den 23. april 2013. Festivalen varar fram til laurdag den 27. april, og vi i fotoklubben kan kanskje vurdera å dra opp den helga?

Møte i fotoklubben 22.01

Vil minne folk om møtet i fotklubben på tirsdag. Da får vi besøk av Brita Jordal fra NVIM.
Flere detaljer kan finnes i kalenderen.

Drøskvelden 15.01

På dagens møte i fotoklubben fortalte Helge litt om utstyret han bruker og nytten av å ha flere fotoapparater med forskjellige linser. Etterpå viste han fire bildeserier fra en tur til Afrika for ett år siden. De to første viste mye av dyrelivet man kan finne i Serengeti. Mens de to siste i hovedsak var bilder av personer. I tillegg til bildene kom han også med praktiske råd om det å ta bilder av folk som kan være nyttig for de fleste.

15 januar

I kveld vil jeg vise noen bildeserier fra Afrika. Bildene er fra Tanzania og Zanzibar ,der jeg var for et år siden.

helge

Gjenopprett sletta filer (Windows)

Piriform Recuva File Recovery

Når du har komt til skade for å sletta bilder frå minnekortet ditt, er det viktig at du ikkje fyller på med fleir bilete. Sjølv om du har sletta bileta, kan dei gjenopprettas. Men om du tar nye bilete, kan dei nye filene koma til å overskriva dei sletta filene, og då er kanskje løpet kjørt….

Juleavslutting på kinaen

Ti fotoglade folk møtte opp på kinarestauranten i Odda for å markera juleavsluttinga til Odda Fotoklubb. Folk åt, drakk og prata. Heider og ære blei gitt til mest-vinnande fotografar:

  1. Dag Endre
  2. Helge
  3. Håkon

Gratulera!

Program 2012

Da har jeg lagt ut programmet for januar, mer kommer senere.

Første møte i 2012 er 8 januar. Så den datoen må folk merke seg.

Utskriftskurs i Bergen 17. januar 2013

EPSON Stylus PRO 3880

HP-skrivaren som står på Odda Fotoklubb er formeldt gitt opp, av underteikna. Eg nektar å bruka meir tid på denne skrivaren. Dei interne test-utskriftene (utan at bilde-fila, fargerom, programvare, skrivardrivar, datamaskin, kabling, etc. er involvert) feilar, og eg har brukt nokon timar på å rensa, testa, rensa meir og testa meir.

Månadens foto, juni til desember 2012

I går, 4. desember, hadde fotoklubben årets siste månadens fotokonkurranse. Her kjem ei oppsummering av vinnarbileta frå juni til desember i år og vi startar med det siste.

Foto: Håkon Tverdal

Fotomessa 27.11

Litt sen oppdatering.

Fotomessa på tirsdag ble en fin kveld der rund 29 personer var innom. De som møtte opp fikk høre om og se bilder fra den nye boka fra Herheim som omhandler skihistorie på Voss. Han snakket også om det å ta bilder " i gamle dager", og demonstrerte ett kamera som er litt mer tungvindt å bruke en de vi har nå…….

Etterlys foto av Erlend Nødtvedt på Litteratursymposiet

Faksemile frå Google bildesøk

Er det nokon i fotoklubben som har fotografert Erlend O. Nødtvedt (f. 1984), som deltok på Working Class Hero på Litteratursymposiet i år?

Blitsbruk i fotostudioet.

I dag hadde fotoklubben besøk av Svein Egil Økland som holdt ett foredrag om bruk av blits. Foredraget var mest rettet mot bruken av blits med tanke på å ta portrettfoto i studio.

Fotomesse med Herheim foto.

Den 27.11 klokka 18.00 er det tid for den tradisjonelle fotomessa med Herheim Foto fra Voss.

Denne gangen er også fotoklubbene i Etne-Vindafjord, Kvinherad og Jondal invitert.

Herheim foto har med fotoutstyr som det vil være mulighet å handle. I tillegg så burde det være gode muligheter til å få svar på fotorelaterte spørsmål.

Fotokonkurranse

"Alt kjem til å bli bra"

Biletserie med 5 bilete bla med å trykkje på pilene

Sist tysdag hadde Kristine med seg nokre rislykter. Ho ville testa ei av disse så me gjekk i gong. Fyrst ringde me til politiet for å seia ifrå og deretter gjekk me ut for testa produktet….

Det var forslag om å bruka slike lykter på nyttårsafta.

Odda Fotoklubb

Følgt av 134 medlemmar.


Sonemeny

Aktivitetar

Prosjekt

Andre ting


Meir om sona

Origo Odda Fotoklubb er ei sone på Origo. Les meir
Annonse